Pendel
rörelsen leder dej fram

Pendeln hör till ett av vårat äldsta redskap för att upptäcka, styra och tolka energier.
Att leta efter vatten i marken och fråga enkla ja och nej-frågor om man tappat bort något och liknande hör väl till de mer kända användningssätten. Men att man också kan t.ex avleda och omprogrammera negativ energi i mat, saker och till och med sin kropp är mindre känt. Som alltid handlar det ju om vad man tror fungerar eller inte - och med just pendeln så är det extra intressant eftersom pendelns rörelser ju faktiskt startar i oss - om än undermedvetet. Här tydligare än många andra medel är det vårt Eget Högre Jag som verkligen har svaret och genom omärkbara rörelser i handen låter pendelns rörelser bli styrda och förstärkta.

Vill man använda en pendel som mätare av energifält kan man egentligen använda vilken mindre tyngd som helst och ett snöre. Men för att den ska fungera optimalt ska först och främst tyngden inte vara för stor, snöret inte för kort eller långt, och slutligen gärna tyngden vara jämnt fördelad - så även om men med lite övning kan göra fina personliga pendlar skulle jag rekommendera att du, åtminstone i början, använder dej av färdiga pendlar som man kan löpa för några tior.

Pendeln kan ju visa ett begränsat antal svar genom att gunga eller snurra åt olika håll, och det bästa är att börja med finna dina rörelser. Håll pendeln stadigt i ena handen och låt armen vila i den utsträckning det går. Var sedan tydlig när du ber pendeln visa först "JA" och sedan "NEJ". Ta dig tid och invänta svaret och låt det förstärkas tills du känner att det inte går att ta miste på. Sedan är det bara att kasta sig ut, och även om jag ju försöker uppmuntra till att lita till sitt inre så skulle jag rekommendera att du arbetade med pendeln ett tag och lärde känna den ordentligt innan du tar de största livsavgörande besluten uteslutande med dess utslag.

Det är inte det att jag tror att pendeln inte skulle kunna ge de mest insiktsfulla svar, det är mer att pendeln är relativt lätt att påverka utslaget för, och är det är en känslig fråga kanske man hellre undermedvetet ger sig själv det svar man önskade istället för att det svar som kanske ligger lite djupare. Är man då inte van kan det vara svårt att se skillnaden.

När du vill arbeta med energier genom pendeln - öppna upp flöden, eller konvertera negativa energier så sätt dej först och programmera din pendel. Alltså fyll och upptäck ett visst utslag som det som känner av negativa respektive positiva flöden. Öva sedan genom att använda pendeln ex. med saker du inte tål och saker du verkligen gillar och mår bra av. Allt för att förtydliga och förstärka dina utslag och din läsning.

Läsa Auran och Chakrana
Detta kan du också använda för att läsa av och arbeta med dina chakran, och därmed också bl.a. din Aura. Du kan ex hålla pendeln över varje enskilt chakra på dej själv eller nån annan och se om det flödar fint och jämnt, eller om pendeln står helt still eller gungar oregelbundet. Du behöver inte hålla pendeln direkt över chakrat om det är osmidigt eller innebär att du måste sitta i konstiga ställningar, utan då kan du istället hålla en hand över det aktuella chakrat, och sedan låta pendeln i den andra handen visa hur chakrat ser ut. Det är precis lika effektivt.

Vill du kolla auran olika lager så stå ex några meter ifrån någon annan och låt pendeln hänga lugnt i handen framför dej. Gå sedan väldigt långsamt mot den andra personen och märk hur pendeln reagerar på olika lager i våra eterkroppar vid olika distanser. Två meter, en meter, en dm osv. Det  finne ju inga rätt eller fel här, utan det pendeln visar är en indikation på hur den andra personens aura ter sig vid just detta tillfälle...

Rensa energier med pendeln
Att hålla en pendel ovanför något som är fyllt av negativa eller tunga energier, och sedan låta pendelns rörelser transformera detta är ett både effektivt och spännande sätt att påverka sin omgivning.
Mycket av den mat vi äter, i synnerhet sådan som legat länge i jorden, är hårt besprutad eller uppbyggd av kemikalier (ex mediciner) är "laddad" med negativ energi. När du håller den i ena handen eller lägger den framför dej, och sedan håller en pendel ovanför den kan du lära dej hur pendelns transformerande rörelser kan "dra" det negativa ur maten eller medicinen, och förändra dess utstrålning.

För mej är det tydligt att pendeln visar mitt "NEJ" när det är negativt laddat. Sedan svänger och snurrar pendeln runt tills den landar i mitt "JA", och då vet jag att övningen är klar. Vissa saker går på några sekunder, andra tar någon minut. Detta kan jag också använda för att ladda av ex växter eller blombuketter jag fått, ett viktigt brev innan jag skickar iväg det eller något annat. Det finns ju inga gränser, annat än de vi själva sätter. Detta är ett annat sätt en ex Reiki att nå samma mål. Din egen spontana healing. Enkelt, ofarligt och ofelbart.

Andra användningsområden
Att hålla en pendel över en almanacka för att finna ett lämpligt datum för något, en klocka för en tidpunkt eller en karta för en lämplig plats är klassiska användningar. Man kan också använda den över ett OuiJabord för att pendla fram bokstäver och siffror. Att få siffror har man också sedan gamla tider hållit pendeln nära ett glas eller liknande, och sedan låtit pendeln räkna genom att slå i glaset.

Den mer konstnärligt intresserade kan hålla en pendel med spetsig topp över ett fat med fin sand, och sedan låta pendeln göra mönster i sanden, som Du sedan kan tolka, läsa - eller bara njuta av i all dess enkla skönhet.

Höger eller vänster hand?
Mycket har sagts om huruvida man ska använda höger eller vänster hand och vid vilka tillfällen, men som alltid handlar det om att man skapar Sina Regler och Sin Sanning - det är ju den som undantagslöst gäller i våra liv. Så läs det du kan, och ta in det - men välj sedan vad du tror på och vad som passar in i ditt liv. Varje person och varje pendel talar sitt språk och låt det ta tid att finna vägen till Din ideala kommunikation, den där Du får snabbast, tydligast och renast svar.

Vare sig du gör din pendel själv, eller köper en så finns det ju mängder av material att använda sig av. Vissa kan ha särskilda effekter och vara extra gynnsamma att använda vid vissa saker. Prova dej fram till varje stens specifika energi i förhållande till dej och det du vill uppnå.

Bergskristall Bergskristallen har hela spektret av färger och är den mest mångsidiga och användbara av alla pendlar. Den kan du alltid använda. Den är aldrig fel.
 
Ametist Ametisten är, precis som Bergskristallen, extremt mångsidig, även om dess violetta färg och den energi den bär på inbjuder till mer intuitiva svar. Den är utmärkt när du pendlar för din egen andliga utveckling.
 
Citrin När du däremot vill pendla över det fysiska, det materiella och kanske pengar kan Citrinen vara känsligare att använda för just dessa flöden. Också när det gäller de mer intellektuella och förnuftiga delarna av din person.
 
Rosenkvarts Rosenkvartsen reagerar starkt på känslor och kärlek, och kan både hjälpa och visa på obalanser i dessa flöden. Frågor och förändringar i energi som har med människor och upplevda känslor att göra.
 
Hematit Hematiten är tung och väldigt fysisk i sin kraft. Den används bäst för att läsa och förändra energin i det fysiska rummet, kroppen, mat, brev och liknande.
 
Rökkvarts Rökkvarts lär vara extra bra när du vill pendla över energier och rumsliga balanser, ex.  när du ska pendla in bättre energiflöde runt din dator, lägenhet eller bil.
 
Björk Träslagen är väldigt lätta i förhållande till kristallerna och ger därför en annan sorts utslag, samma riktningar men med en annan frekvens. Just björk kan vara bra om du ska pendla över något som har med känslor att göra.
 
Ek Ek håller den energi som representerar ditt högre jag samt energin för kunskap och tid och är utmärkt när du arbetar ex. med tidigare liv.
 
Tall Tallen rekommenderas när du ska pendla balans i eller rena energier i kroppen. Också när du är fysiskt sjuk är tallen extra bra att använda för att arbeta med de bakomliggande energierna.
 
Mässing / Brons Gamla smycken o liknande är ofta verkningsfulla att använda som pendel då de redan bär på stora energier. Mässing och brons som är beskyddande och rumsligt balanserande, kan också hjälpa till vid sökande i tidigare liv.
 
Silver Silver är renande, både fysiskt och emotionellt, och är också beskyddande.
 
Guld Guld är positivt och förstärkande och är bra att använda om du vill ingjuta större kraft i något av dina flöden.
 
Rosenkrans En klassisk rosenkrans, eller radband, är kanske inte helt jämnt fördelat med tyngd och liknande, men är ändå fyllt av en hög och renande energi, så den använder jag framför allt när jag ska transformera energi i mat och liknande.

 

 

 

hem