Pomander
Levande ljus

Aura-Somas essens utgår ifrån Ljusets Källa.
De verkar som en katalysator för växternas och mineralernas riken.

Ordet "pomander" stammar från medeltiden och betecknar en metod att alstra doft, eller ånga, för ett skyddande och helande ändamål, och i Aura-Somas pomandrar har örternas ursprungliga dofter blivit återupptäckta och används igen. 

De örter, kristaller, eteriska oljor och mineraler som används är utvalda enligt´ det numerologiskt betydelsefulla antalet 49 (7 x 7). Den vita pomandern var den första som föddes April 1986 och i den är alla ingredienserna i samma mängd, perfekt balanserade. I de andra pomandrarna är däremot 7 specifika örter, kristaller och oljor mer dominerade, för att skänka just den speciella energi som varje pomander bidrar med. När du använder en pomander arbetar den på många olika nivåer. Den går in i din fysiska kropp genom de eteriska oljorna, dofterna och medvetenheten som kommer med att du ägnar de sekunderna åt Dej själv. Dessutom arbetar den rent energimässigt på många olika nivåer av dina Andliga, Emotionella och Mentala kroppar. Det är svårt att beskriva - det måste helt enkelt upplevas.

Använd dem när du ska meditera, träffa någon speciell, beskydda dej inför något viktigt, söka inspiration eller bara vill fylla vardagen och ögonblicket med lite extra mystik, lust och inspiration.

Pomandrarna är lätta att använda, de är lätta att ha med sig, och de är inte personliga - så många personer kan dela på flaskorna och använda dem samtidigt. Jag har ex sålt många till arbetsplatser där de förvarar dem och använder dem gemensamt. På så sätt kan varje person ju få del av ett större antal pomandrar och Quibtessencer än vad de kanske hade haft möjlighet till annars. Du tar helt enkelt 3 droppar i din handflata, gnuggar händerna samman och för in pomandern i Din Aura och dina olika kroppar. Dofta på den som om det var ett fång med blommor. Bada i ljuset från färgen. Lek med kristallerna i varje flaska. Njut och låt dej healas. Du kan också använda pomanderna vid healing hos andra och för djur...

Vit
Klarhet, ljus och renhet.

Framträdande eteriska oljor: cajeput, lagerblad
Ädelstenenergi: morganit, kvarts, selenit.
Kroppslig tillhörighet: näsa, strupe, hela kroppen

Den renaste och mest balanserade pomandern, i vilken regnbågens alla färger kan speglas och utvinnas. Här är balansen mellan de 49 ingredienserna i perfekt och fullständigt jämställd balans. Bidrar till klarhet och perception i livets olika skeden. Öppnar upp andningsvägarna vid förkylning, allergi, nästäppa och ex inför de tillfällen då man ska använda rösten; hålla tal, sjunga etc.
Den vita pomandern är extremt beskyddande mot ex strålning från datorer, röntgen och mobiltelefoner. Den arbetar på alla chakran och bidrar till en balans mellan dem. Dessutom är den blidstillande och kan användas om ytliga sår för att stoppa blödning.
Denna pomander kan användas som komplement till, eller i vis mån substitut för, olika former av rening, ex fasta.


Rosa
Villkorslös kärlek

Framträdande eteriska olja: rosenpelargon.
Ädelsten-energi: rosenkvarts, turmalin, morganit.
Kroppslig tillhörighet: hormonsystem, urogenitalsystem, särskilt livmodern.

Hjälper oss att identifiera och öppna upp en villkorslöshet och en fullständig kärlek till oss själva, och andra. Mildrar frustration, bitterhet och ilska. Harmoniserar gruppdynamiska negativa energier. Hjälper oss att se det bästa i oss själva, och vår omgivning. En av de mest allmänna pomandrarna, som alltid är rätt att använda sig av, också i samband med att man använder andra.


Djupröd
Grundande och Vitaliserande

Framträdande eteriska oljor: ceder, lagerblad.
Ädelsten-energi: granat, rubin, karneol, blodsten, neptunit, röd kvarts
Kroppslig tillhörighet: kroppens skelettstruktur.

Grundar, balanserar och ställer tillbaka fötterna på jorden och stärker rotchakrat, samtidigt som den skyddar mot negativ jordstrålning. Ger ny energi vid utmattning och kronisk trötthet.   Denna pomander jordar vi alla former av terapi och meditation, för att våga kasta sig ut. Denna pomander verkar också som ett afrodisiakum.


Röd
Vitaliserande och beskyddande

Framträdande eteriska oljor:sandelträ, lagerblad, carnation.
Ädelsten-energi: granat, rubin
Kroppslig tillhörighet: cirkulation.

Grundande och balanserande, precis som den djupröda pomandern. Skyddar dessutom mot olika former av energidränage i närheten av vissa människor, platser och situationer. Återställande och balanserande. Denna pomander ger starkt skydd mot jordens strålning och negativt påverkande energier. Denna pomander verkar också som ett afrodisiakum.


Korallfärgad
Kärlekens
visdom

Hjälper oss att hela såren från obesvarad eller olycklig kärlek. Ger oss kraft att acceptera våra destruktiva sidor och styrka att älska alla delar av oss själva, också de mörka. Ingjuter stor respekt för det egna jaget och mod att verka kompromisslöst utefter sina egna visioner och ideal.


Orange
Lindrar Chock och Livsglädje

Framträdande eteriska oljor: mandarin, kanel
Ädelstens-energi: topas, orange kalcit, solsten, tigeröga, jaspis.
Kroppslig tillhörighet: urinvägsorganen, utsöndringsorgan.

Läker öppningar och sår i auran, ex efter chock, röntgen och annat trauma. Skänker insikt efter chock, och stärker och hjälper att bearbeta inför, under och efter stress, chock och trauma. Denna pomanderskyddar vid regression eller vid helande av gamla sår. Denna pomander är särskilt effektiv vid healing och läkning av auran. Extrem verksam vid klimakteriebesvär, sängvätning och mardrömmar.


Guld
Din inre visdom och Mångfald

Framträdande eteriska oljor: citronmeliss
Ädelsten-energi: bärnsten, guld, cinkit,citrin.
Kroppslig tillhörighet: hud och matsmältningsystem.

Frigör, identifierar och upplöser irrationella rädslor och förbinder oss med vår egen inre visdom.  Hjälper oss att bryta tråkiga, småsinta och snåla vanor och destruktiva mönster och ersätta dem med generositet, mot oss själva och andra. Denna pomander är en stark läng till Egypten i allmänhet, och Pyramidernas energier i synnerhet.


Gul
Solsken och lätthet

Framträdande eteriska oljor: citronella, sandelträ, citrongräs.
Ädelsten-energi:bärnsten, fluorit, gul kvarts. topas, citrin.
Kroppslig tillhörighet: nervsystem - lever - njurar - bukspottkörtel -solar plexus.

Skänker glädje då nervositet, stress och negativa tankar styr. Ger oss gnistan tillbaka, och tänder hoppet vid vinterdepressioner. Stärker Solar Plexus och ger mod och självinsikt. Stärker också det mentala arbetet och kan hjälpa till vid ex tentamen.


Olivgrön
Ditt eget inre rum

Framträdande eteriska oljor: himalajatall, lavendel.
Ädelsten-energi: adamit, epidot, jade, olivin.
Kroppslig tillhörighet: mellangärde (diafragma), lungor.

Hjälper till att förverkliga visioner och förverkliga affirmationer och inre projektioner. Stärker det feminina ledarskapet och att stå upp för den egna sanningen. Ger space, och hjälper att finna den egna platsen i livet. Empati och kollektiv medkänsla.


Smaragdgrön
Din egen inre sanning

Framträdande eteriska oljor: rosmarin, tallbarr.
Ädelsten-energi:jade, malakit, moldavit, smaragd.
Kroppslig tillhörighet:hjärta, lunga, immunförsvaret.

Hjälper till att finna den egna sanningen och i den finna utrymma och sitt eget centrum. Visar på, och hjälper till att frigöra från, orsaken till svartsjuka. Styrker inför stora beslutsfattande. Renande för terapeuter att använda mellan behandlingar. Denna pomander ger en stark upplevelse av det inre rummet, och är särskilt verksam vid svåra avgöranden och livets olika skiljevägar. God för terapeuter som vill hitta tillbaka till sig själva efter ett krävande eller omtumlande arbete. Öppnar och lugnar luftvägarna och andningen.


Turkos
Kommunikation genom hjärtat.

Framträdande eteriska oljor: ceder.
Ädelsten-energi: aquamarin.
Kroppslig tillhörighet: immunsystem, andningsorgan.

Styrker kreativiteten och hjälper oss att uttrycka våra känslor och att lyssna på vår inre röst. Skänker inspiration till poeter, dansare, konstnärer, musiker etc. Läker och helar nervositet inför offentliga framträdanden, rampfeber och liknande.


Safirblå
Inspirerad kommunikation.

Framträdande eteriska oljor: ceder, myrra, liljekonvalj.
Ädelsten-energi:aquamarin, blå agat, blå kalcit, safir.
Kroppslig tillhörighet: halsen, struphuvudet, sköldkörteln.

Hjälper det kommunikativa flödar genom oss och bidrar till att uttrycka sig inspirerat och att uttrycka den Högre Viljan. Också när man ex. ska tala offentligt. Lindrar lidande och ger kraft att ex. sitta vid någons dödsbädd. Frid och stort beskydd. Denna pomander erbjuder en trygg och säker kanal till de högre dimensionerna, och har dessutom en speciell anknytning till Österlandets mystik och det Heliga Landet.


Kungsblå
Inre frid

Framträdande eteriska oljor: liljekonvalj, blå kamomill.
Ädelsten-energi:fluorit, lapis lazuli.
Kroppslig tillhörighet: hypofysen, tallkottskörteln, öronen.

Ger djup inre frid, genom vilket det inre seendet stärks. Lindrar vid huvudvärk och migrän. Utvecklar vår intuition och klarseendet. Utmärkt att använda vid medial träning, psykometri etc. Lyfter tungsinthet.


Violett
Meditation

Framträdande eteriska oljor: viol, ros, rosenpelargon, lavendel.
Ädelsten-energi: ametist, diamant, kvarts.
Kroppslig tillhörighet: huvudet, nervsystemet.

Stillsamt lugnande och djupt helande. Djupt balanserande. Skänker avslappning och inre ro. Hjälper oss att förstå vårt karma och att våga landa ex i tidigare liv vid regressioner. Visar på meningen med det som händer och Andligheten i vardagen. Gör det lättare för oss att förlåta våra medmänniskor, och tillge oss själva. Helande och transformation. Fantastisk för de som söker information om Uppstigningen eller annan allmän Universell information från högra dimensioner.


Djup magenta
Medkänsla

Framträdande eteriska oljor: lavendel, olibanum
Ädelstenenergi: ametist, granat, rubin, sugelit.
Kroppslig tillhörighet: hela kroppen.

Hjälper oss att känna djup medkänsla både för oss själva och för andra. Ger energin tillbaka efter sjukdom och vid olika former av andlig och fysisk konvalescens. Stimulerar återhämtningen då man ex har gett för mycket till andra och försummat sina egna behov. Djup lugn och ro.