Övningar

Ja, det är många vackra och lockande ord jag skriver här om Affirmationer - men hur gör man då? Vad är det som är så enkelt och omtumlande... Tillåt mej att dela med mej några av de övningar som betytt mest för mej, som har hjälpt mej att manifestera också stora förändringar skeenden i mitt liv. Alla teknikerna är enkla och roliga att göra, och lusten i det tror jag är extrem viktig. Glädjen och kärleken är de mest kraftfulla skapande energierna, och tillgången till dem från vårt inre och från Universum är oändlig - så länge vi tillåter oss se det.

Du kommer märka att vissa tekniker vill du prova med en gång, andra kanske inte appellerar till dej just nu. Också vartefter tiden går så fungerar vissa övningar bättre andra dagar, just för att man längtar efter dem, eller kan tillåta sig ha roligt när man gör dem. Men inget är någonsin bättre eller sämre än något annat - det som passar dej bäst är det som passar dej bäst - och det vet egentligen bara du. Låt bara inte bekvämlighet, rädsla eller förnuft ställa sig i vägen för den vetskapen...

Tankar i färg och form

Detta är en av de mest kända och effektiva sätten att affirmera. Ta fram stora ritblocket o alla härliga kritorna och pennorna. Sax och lim för den som känner sig extra kreativ. Sedan handlar det om att rita och affirmera ner den ideala situationen. Med liv och lust. Rita och skriv med färger, klistra in bilder på dej själv och på allt det du vill dra till dej i ditt liv. Sätt upp bilden någonstans där du ser den, och njut av den. Bjud in andra att se vad det är du önskar, och stå upp för de visioner du har vad de än handlar om. Hur små eller stora de än är.

Tankar som stiger till himlen

Detta är en av mina älsklingsövningar. Skaffa en burk med såpbubblor, det kan var hur enkel utformning som helst, t.o.m. lite ståltråd och såpa för den som inte vill eller kan köpa. Blås sedan bubblor. Bara blås och fyll varje bubbla med en affirmation. Låt den stiga till himlen eller fara med vinden. Njut av de vackra och affirmera med det såpbubbleblåsande barnet inom Dej.

Växande tankar

Vissa av oss har trädgård, andra har det inte. Men det spelar ingen roll när det är vårt inre som ska gro och växa. Köp en frukt eller en grönsak du tycker om. Ta sedan och plantera en eller flera kärnor därifrån i en kruka med jord och kärlek. Detta är din inre tillväxt som du samtalar med, byter tankar med och framförallt affirmerar tillsammans med. Se hur Ditt inre växer i takt med att fröna gror.

Om växten inte tar sig eller dör, få inte panik - det är inte din tillväxt som dör - tvärtom! Då är det ju bara ett frö. Skratta med det komiska i situationen, och köp en ny frukt och försök igen

Ordens värde

Välj en affirmation, ex. Jag, Rickard, har en spännande och givande relation till mina vänner, och läs sedan denna affirmation för halvhögt för Dej själv flera gånger om dagen. När eller var du gör det spelar ingen roll - bara att du gör det. När du läser den så lägg tyngden vid de olika orden.

Jag, Rickard, har en spännande och givande relation till mina vänner
Jag,
Rickard, har en spännande och givande relation till mina vänner
Jag, Rickard,
har en spännande och givande relation till mina vänner
Jag, Rickard, har
en spännande och givande relation till mina vänner
Jag, Rickard, har en
spännande och givande relation till mina vänner
Jag, Rickard, har en spännande
och givande relation till mina vänner
Jag, Rickard, har en spännande och
givande relation till mina vänner
Jag, Rickard, har en spännande och givande
relation till mina vänner
Jag, Rickard, har en spännande och givande relation
till mina vänner
Jag, Rickard, har en spännande och givande relation till
mina vänner
Jag, Rickard, har en spännande och givande relation till mina
vänner
Jag, Rickard, har en spännande och givande relation till mina vänner

Se hur olika var mening det blir när du läser det, men fortfarande fullt av mening!

Pluralis Royalis

Välj en affirmation, ex: Jag, Rickard, har en perfekt balanserad fysisk hälsa.

Skriv sedan ner, lugnt och metodiskt medan du verkligen tänker på vad det är du skriver, din affirmation. Det enda du ska göra är att byta ut riktningen...

Jag, Rickard, har en perfekt balanserad fysisk hälsa.
Du, Rickard, har en perfekt balanserad fysisk hälsa.
Han Rickard har en perfekt balanserad fysisk hälsa.

Skriv ner denna följd av affirmerade riktningar mot dej själv upprepade gånger, flera gånger varje dag på ett papper eller i en vacker skrivbok.

Min enda lilla varning här är, se upp för vad du önskar - för du kommer få det!
 

Lyft Andra

Om vi alla är en del av en och samma kropp så gör mot dej själv det som du vill ha - också mot andra delar av dej själv.
Tveka aldrig i att uppmuntra andra till att göra det du vill.
Ge komplimanger.
Visa din kunskap och dela dina hemligheter.
Säg till andra att du tror på dem.
Hjälp andra och ge dem av din tid.
 

 

Gläds med andra
 
Gläds villkorslöst åt andras lycka, särskilt när de skapar något i sina liv som du vill ha. Avundsjukan drar det åstadkomna ifrån dej, för att du missunnar dej själv det - även om det är en annan del av dej själv. Och känns det motigt att Gratulera eller din glädje för andra inte är helt igenom genuin, och det är inte konstigt, det har vi alla känt någon gång emellanåt - Gläds Ändå! Gratulera Ändå. Säg det ut som du vill kunna säga. Säg det. Säg det igen, så märker du att du faktiskt närmar dej mer av den sanna glädjen, för att du unnar dej själv den - även om det är en annan del av dej själv.
Ju mer du ger till andra det du själv vill ha, desto mer får du själv av det - vare sig det gäller kärlek, pengar eller tid.
 
Attrahera det Du älskar.
 
Vi drar alltid till oss det vi älskar mest. Vi vill ha mer av det vi älskar, och mindre av det vi inte vill ha. Det är naturligt, och det är grunden för hela vår tanke. Sedan kan vi, under press av en destruktiv tanke, ibland söka motsatsen. Och då är det ännu viktigare att vi fokuserar på att medvetet dra till oss det vi älskar.
Övningen är en affirmationsövning som alla andra, som du kan upprepa, tala, sjunga, rita eller dansa - hur du vill, så länge du gör det medvetet...  Några exempel är:

Jag älskar att få måla i kreativa miljöer
Jag drar till mej det jag älskar

Jag älskar oväntade inkomster
Jag attraherar det jag älskar
 
Jag älskar och njuter av några minuters stillhet varje eftermiddag
Jag får alltid det jag älskar och njuter mest av

 

hem