#95 Ärkeängeln Gabriel

Topp Magenta
Botten Guld
Skakad Djup korall, guld med magentafläckar
Komplement Djup kungsblå
Chakra Från Solar Plexus till Kronchakrat
Quintessence Lady Portia
Pomander Guld
Tarot Stjärnan
Set Ärkeängelset
Kärlek från ovan fyller stjärnan

Detta är den andra Ärkeängelflaskan. Gabriel är en viktig ängel både inom kristenheten och Islam. Hon är budbäraren om Kristus till Maria och Daniel och hon är Muhammeds väktare. Det är också Gabriel som sägs varit väktaren över den mänskliga evolutionen, innan Michael tog över.
Flaskan symboliserar initieringen och uppvaknandet inför Kristusmedvetenheten.
Står för den feminina delen av Gud, den skapande Gudinnan. Själsstjärnan guld bär upp inkarnationsstjärnans magenta färg, och tar sig enligt läran in genom det turkosa thymuschakrat, Ananda Khanda, och genom hjärtats smaragd ner till vårt eget guldfärgade fäste under Solar Plexus. Där låter det den större informationen om och i våra liv få fäste, växa och fylla oss med liv.
95 är den högre aspekten av Gabriel #68
B 68, och är också en mer andlig och mindre fysisk aspekt av Jag Är #40B 40.
Läs mer om Ärkeängeln Gabriel här.

Karakteristik
Inriktning av själens medvetenhet och jagets sanna aura

Personlighet
Någon som lägger sin kärlek i det lilla. Allt man för utförs med värme.

Gåvan
En person som har kontakt med gudomlig kärlek och som har den inre visdomen att förstå innebörden av sådan kärlek. En person som genomgår stora förändringar i sitt liv. En ny början. Ljus, visdom och klarhet. Förändring i relationer och intensiva känslomässiga områden.

Utmaning
En oförmåga att överskrida de små sakerna i dem själva. För mycket uppmärksamhet på den yttre världen och inte tillräckligt på den inre. Ett starkt behov av att ändra fokus till hemmet, omvårdnad av den egna kroppen. Kan inte ta hand om andra för den här personen tar inte tillräckligt bra hand om sig själv. Behöver vara sann mot sig själv och inte falla in i gamla vanemönster. Det kan finnas dold ilska i den här kombinationen, då båda fraktionerna döljer den röda färgen. Den röda färgen är också öppningen och möjligheten att göra sig själv fri, då det röda är ren energi.

Andlig nivå
Uppvaknandet av själen – vibrerar och väcker kroppen genom alla chakra. Föreningen av känslor och intellekt. En budbärare av hopp.

Mental nivå
Stoppar tendensen att alltid hitta utomstående orsaker och relatera allting på ett maskulint sätt. Att lära sig ta emot och förbereder en förändring.

Emotionell nivå
Stödjer när all förändring omkring personen skapar stor irritation. Hjälper oss att lösa upp och släppa taget om frusna känslor genom att föra in inre balans i processen av att lära sig leva med förändring - inte genom att vi förtrycker eller förnekar utan genom att sätta våra negativa tankar  till vila; sann stabilitet.

Appliceras
Överallt på kroppen, utmärkt som kroppsolja

Affirmation
Jag tar emot den visdom och kärlek jag behöver för att utvecklas för ett högre syfte

Stjärnan - Njutning. Efter tornet kan själen komma fram naken. Alla falska föreställningar är bortsopade och maskerna är borttagna. Ingen barriär mellan det medvetna och det undermedvetna. Allt är samma.

Jämför med andra balansoljor

B 23 #23 Kärlek och ljus - relaterad färg

B 40 #40 Jag Är - relaterad kombination

B 76 #76 Tillit - relaterad kombination

B 61 #61 Sanat Kumara - relaterad kombination

B 68 #68 Gabriel - den första aspekten av Ärkeängeln Gabriel

B 17 #17 Trubaduren - Stjärnans första resa.