#93 Hans

Födelse Tillsammans med Greta #92
Topp Korall
Botten Turkos
Skakad Djup violett
Komplement Olivgrön
Chakra Navelchakrat
Chakra Hjäretchakrat
Chakra Ananda Khanda
Quintessence Maha Cohan
Pomander Turkos
Tarot Djävulen
Kollektiv kommunikation av kärlek och visdom

Flaskorna #92B 92 och #93 är födda vid samma tid, och de är de enda flaskorna av alla inom Aura Soma som kommit till i par. De är väldigt lika varandra och har fått namnen Greta och Hans. I sagan fängslas först barnen av sin girighet och lust till att både äta kakan och ha den kvar. Men sedan sätter de båda sin tillit till sin intuition och list och övervinner så den gamla tidens femininitet, representerat av häxan.

Hans och Greta representerar också de olika aspekterna av vårt eget inre barn, Greta som litar på sin intuition och kommer över sin rädsla står för den feminina aspekten av ”inre barn” och Hans som sätter sin tillit till den feminina aspekten. Han är därmed befriad och finner glädje och lycka. Det kan finnas anledning att fundera på om man har utfört eller idkar någon form av "övergrepp" på sitt inre barn, eller om det är något under uppväxten som nu kan få sin tid för förlösning och försoning.

Det turkosa i #93 handlar om att vara sanna mot oss själva samtidigt som vi förhåller oss till kollektivet.

Både #92 och #93 inbjuder till att finna inre frid i det som tidigare tyckts vara oöverstigligt. Det är också viktiga flaskor i samband med arbete med det inre barnet, och när det gäller att finna vår plats i livet.

Karakteristik
Kollektiv kommunikation av kärlek, visdom och djup glädje.

Personlighet
En person som tycker om estetik och skönhet.

Gåvan
Någon som
är i kontakt med sin egen kreativitet och som kan uttrycka sina känslor. En kärleksfull och varm person. Oberoende fritänkare som funnit sin inre balans. Blir guidad av sin intuition, en balanserad person. Har rannsakat sig själv och kan förvandla negativ energi till positiv.

Utmaning
En ocentrerad person, som kan upplevas lättirriterad - Det som vinns i termer av inre frid kan komma att tappas igen. Har svårt att uttrycka känslor och kan använda andras känslor för att dölja eller förklara sina egna. Har en tendens att vara beroende av andra.

Andlig nivå
Hjälper användaren att komma i kontakt med det kollektiva medvetandet och från sina egen intuitiva lager. Stödjer även att använda insikten som finns till hands, att uttrycka den

Mental nivå
Oljan gör samma på den här nivån som på den andliga nivån

Emotionell nivå
Uppmuntrar användaren att komma över och få större oberoende inför stora svårigheter som har med medberoende att göra. Kan inspirera känslan av egenkärlek. Hjälper att integrera den manliga förebilden. Kan hjälpa vid scen skräck och andra sorters irritation som kan komma med tekniska saker som datorer och flyg mm

Appliceras    
Runt hela navelchakrat och hjärtchakrat

Affirmation
Jag öppnar mig för den universella sanningen

Djävulen - Representerar en slags illusion, något vi själva skapat som bara kan leva med vår hjälp. Den aspekt av oss själva som vi lättast och oftast förnekar - men när vi förnekar den så växer den sig destruktiv. Det tar mycket kraft att förneka, så som ex stora delar kristendomen förnekar djävulen som en ondska som inte får finnas - istället för att acceptera det och därefter transformera det som ska transformeras. Att integrera alla delarna av vårt psyke.
Ju mer medvetna vi blir, desto mer medvetna om ansvaret för vår egen skuggsida blir vi också.

Jämför med andra balansoljor

B 42 # 42 Relaterad grundfärg
B 34 # 34 Relaterade färger
B 57 # 57 Närmsta upplysta variant
B 92 # 92 Relaterad flaska
B 15 # 16 Tarotkortets första resa