#61 Sanat Kumara och Lady Venus

Topp Ljus rosa
Botten Ljus gul
Skakad Ljus korall
Komplement Ljus turkos
Chakra Rotchakrat
Chakra Navelchakrat
Quintessence Gul
Pomander Kuthumi
Tarot fyra i svärd
Set Mästarflaska - de stora utmaningarna, men också de stora öppningarna
Egots förlust är personens vinst

Karakteristik
Verkställandet genom glädje och mod.
Så som i Himlen - så ock på jorden. Blandad blir den korall, glädje, gemenskap och lust.

Personlighet
En person med mycket glädje, lycka, värme och medkänsla för sig själv och andra.

Gåvan
Någon som funnit sin egen styrka men som ändå kan samarbeta med andra. En person som har insett hans/hennes kontakt eller oberoende med allting. Det här ger djup glädje och lycka. En ärlig person med massor av kärlek och känslor, för sig själv och andra. Kan använda meditation och reflektion på ett väldigt konstruktivt sätt.

Utmaning
Någon med rädsla och ängslan för att va ensam. Känslor av övergivenhet och av att inte ha haft riktiga förebilder. Behöver omåttligt mycket kärlek och är bekymrad över det. Alla möjliga saker är i vägen och skyddar den här personen från att öppna upp till möjlig kärlek. Har en tendens att gå in i relationer som ger beroende. Tror att masken som människor bär är deras riktiga personlighet, och kan inte se bakom dessa masker. Kan känna sig övergiven.
Korallen kan uppmärksamma beroende av olika kemiska substanser, också "naturliga".

Andlig nivå
För fram bättre förståelse av lidande, sitt eget och andras, och stimulerar en djupare nivå av medvetenhet, både i allmänhet och under meditation.

Mental nivå
Hjälper till att ta hand om eventuella skenbilder man fått från förebilder.

Emotionell nivå
Ger djup känslomässig rening.

Appliceras    
Runt Solar Plexus och navelchakrat

Affirmation
Jag lär och utvecklas genom livets svårigheter

Reinkarnation
Denna flaska visar ofta på energier som har med inkarnationer i mystiken i forna Egypten, antika Grekland och andra mytomspunna platser.

Övrigt
Om flaskan kommer på första eller andra plats och någon form av övergrepp verkligen är fallet är flaskan syfte försoning, aldrig hämnd. Ofta är hjälpen bäst behjälplig om den kommer från en erfaren terapeut.

Fyra i Svärd - Det behövs plats för vila, för att tänka igenom saker och ting. Fylla sig igen med sin egen inre styrka. Att älska och acceptera sig själv, vad man än gått igenom...