#47 Den gamla själen

Topp

Kungsblå

Botten Gul
Skakad Grön
Komplement Guld, violett, röd
Chakra Hjärtchakrat
Chakra Halschakrat
Chakra Solar Plexus
Chakra Tredje Ögat
Quintessence Khutumi
Pomander Gul
Tarot 4 i bägare
Set Vattensviten - känslornas och upplevandets källa

Vissa anser att en "gammal själ" är någon som inkarnerat många gångar, medan andra menar att människan i sig är den "gamla själen". Flaskan tar inte ställning i denna fråga, utan låter var person själv bedöma och värdera situationen, allt utefter sin egen andliga och existentiella ödmjukhet, insikt och känsla. Vicky Walls egna uppfattning var att de gamla själarna inkarnerade på en klargul stråle, och därför ofta landade på denna flaska när de valde.

Detta är också den enda flaska som har denna klart citrongula färgen/strålen i det undre lagret. Det kan symbolisera det klara och skarpa intellektet, som också av bäraren kan upplevas bitterljuvt, då det händer att man snabbt blir uttråkad för att man själv redan förstått vissa sammanhang som gått andra förbi, och man gör det utan ansträngning. Uppmaningen, och gåvan, leder till intuitionen i det övre lagret.

Sammanskakad blir flaskan smaragdgrön, vilket ofta handlar om nya möjligheter inte bara för människan i fråga, utan för hela mänskligheten.
Den gröna färgen handlar också om den riktiga vägen (#53 HilarionB 53) eller naturens väg genom Krama ett Träd #10B 10. Precis som i #8 Anubis är det en kombination av gult och blått. I #8 står det blå för den högra stora viljan - och det gula för den lilla personliga viljan. Och för att det ska resultera i den gröna färgen - vägen sanningen och livet - så måste det finnas lika mycket av var sort, annars blir det något annat...! Jämför gärna med #8 Anubis.

Dags att formulera nya mål

Karakteristik
Kontakt mellan  huvud och mage. Stor visdom och intuition, som förmår att uttrycka det via hjärtat. Illusioner och att se igenom dem. Att vara, eller vilja komma, i kontakt med den inre gamla själen
Denna flaska är en smaragdgrön känsloflaska, attackerad från ett annat håll. Blandad blir den en djup hjärt- och emotionsflaska, men i ögonblicket låter den oss leta lite efter känslan, eller acceptera att vi får attackera det från ett annat håll, det blå och det gula - den högre och lägre viljans väg mot kärleken, empatin och känslan.

Personlighet
Har troligen en klar inriktning i livet. Uttråkad på grund av för mycket intellektualiserande.

Gåvan
Att ha klarhet i sitt intellekt och kunskap i många områden och sig själv. Ett öppnande till gudomlig frid och inspirerande kreativitet. Är i kontakt med sitt högre jag och med hjärtat, och är dessutom förmögen att uttrycka det. Kan äga kunskap om mystik

Utmaning
Dolda rädslor. Depressioner på grund av för mycket inåtvändhet. Låtsas vara centrerad och balanserad, men i verkligheten finns där inget annat än inte spänningar, intellektualisering och oro. Är kanske inspirerad men den här inspirationen är kontrollerad av känslor. Förvirrade tankar, och stor mental oro och stress. Tunga tankar:

Andlig nivå
Hjälper till att öka uppfattningsförmågan genom tredje ögat och möjlighet att bli inspirerad genom meditation. Uppmuntrar urskiljning i de själsliga/andliga områdena.

Mental nivå
Ger balans till det analytiska och kreativa sinnet. Ger lokiskt tänkande och hjälper till att få tillgång till ny lätt tillgänglig kunskap. Inspiration.

Emotionell nivå
Kan göra det möjligt för användaren att uppfatta och  fastställa känslor mer klart. Låter användare uppleva känslor igen efter att ha varit för mycket i intellektet.

Appliceras    
Runt solarplexus och hjärtområdet, längs hårfästet

Affirmation
Jag gör det bästa av mina möjligheter.

Fyra i Bägare
Lugn. Stillsamhet, snudd på tristess. Det strålar och flödar förvisso, men kan känna sig lite mätt på njutningen och saknar en del utmaningar. Möjligheter som erbjuds, det gäller att själv ta dem. Att finna mogenheten för att ta emot överflöd.
I Rider Waites Tarotkort är 4 i bägare det enda kort, förutom essen, där någon räcks något från ett moln. På samma sätt kan #47 vara en unik gåva till oss själva i insikten om vår egen storhet, vår egna gamla själs kunskap. Det handlar också om någon som är beredd att ta emot en större mystik och en större nåd i sitt liv.

Jämför med andra balansoljor

#8 Anubis, Omvänd flaska

B 94 #94 Mikael, närmsta upplysta nyans

B 10 #10 Krama ett träd, Skakad flaska

B 96 #96 Relaterad nyans i Raphael

B 51 #50 Kuthumi, Quintessensen för #47