#17 Trubaduren - Hopp

Topp Grön
Botten Violett
Skakad Mörkgrön
Komplement Djupröd
Chakra Hjärtchakra & Halschakra
Quintessence Saint germain
Pomander Violett & smaragdgrön
Tarot Stjärnan
En ny början för andlighet

Trubadurerna var fria tänkare under medeltiden som framförde sina "radikala" tankar genom sång, musik och teater. Detta stack så i Katolicismens ögon att Trubadurerna föll offer för inkvisitionens okänsliga och obönhörliga klinga. Många som varit Trubadurer i tidigare liv kan ha problem att i detta livet finna de rätta vägarna för att uttrycka sej, då inkvisitionens ärr fortfarande sitter i själen, och hindrar ett djärvt utvecklande. Detta kan också hjälpa användaren att komma i kontakt med medeltida inkarnationer.
Ur denna synvinkel, jämför också med Katarflaskorna: 7B 7, 31 och 74B 74.
Detta är den första Trubadurflaskan där hjärtat (grönt) är över huvudet (violett) och kan på så sätt både hjälpa oss när vi känner att saker och ting är lite uppochned - men också skaka om oss när saker och ting behöver ses från en annan synvinkel. Att jämföra med den andra #38B 38 där färgerna är omvänt placerade.
Grunden i båda lagren i denna flaska är Fridsflaskans blå färg #2B 2, detta tillsammans med sanningens gröna färg och intuitionens violetta kan hjälpa oss att finna frid i frågor som påverkar oss - särskilt om de har med relationer att göra.
Det finns många bottnar och många nivåer av mening med just flaska 17 och #38B 38 (och dessutom med #106) och det är en gåva till var och en av oss som använder flaskorna att själva välja riktningen eller djupet på dem. Detta gäller förståss alltid alla flaskor, men det kan finnas en poäng att kommentera det lite extra till just dessa två flaskor, då de handlar om vårt hopp och vår väg (grön) i kombination med vår intuition och andlighet (violett).

Karakteristik
Ett harmoniskt hjärta. Frid. En del av karmat är healat.

Personlighet
Någon som funnit den del i sig själv, att de kan uttrycka sig. En inspirerande, kreativ person. Har funnit sin feminina intuition och har kontakt med det andliga.
En modig person som söker efter sanning

Gåvan
Känner glädje
genom kärlek till andra och genom att hjälpa dom komma i kontakt med deras egen själ. Någon som ger väldigt mycket. Strävar för oberoende frihet.  Förmågan att se in i framtiden.

Utmaning
Någon som lider av inre rädslor och som låter fantasin skena iväg. Rädslan blockerar klart tänkande. Känner sig missförstådd. Har inte tillit och hopp. Kan ibland luta åt självömkan.

Andlig nivå
Etablerar kontakt med högre medvetande, med det Egna Högre Jaget och vid det egna psykiska möjligheterna. Breddar horisonten.

Mental nivå
Hjälper till att komma I kontakt med sanning när känslor blockerar sinnet.

Emotionell nivå
Är användbar för att komma över känslan av att vara missförstådd. Löser känslan av att man är själv. Löser sorg. Mycket harmoniserande för alla hjärt angelägenheter.

Appliceras    
Runt hela bröstområdet och längs hårfästet.

Affirmation
"Jag söker sanningen. Jag finner sanningen"

Stjärnan - Njutning. Efter tornet kan själen komma fram naken. Alla falska föreställningar är bortsopade och maskerna är borttagna. Ingen barriär mellan det medvetna och det undermedvetna. Allt är samma.

Livets träd
Stigen mellan 2 Chokma & 6 Tipharet. Kopplingen mellan den Andliga viljan och Själens Centrum - se stjärnans arm på Crowleys lek!
Jämför #95

Jämför med andra balansoljor

B 2 #2 Fridsflaskan - grundfärg
B 5 #5 Soluppgången - Hopp. Varje morgon är en ny start.
B 30 #30 Himlen på Jorden - relaterade färger
B 38 #38 Trubadurflaskan II - omvänd variant
B 58 #58 Orion & Angelica - upplyst variant
B 95 #95 Ärkeängeln Gabriel - tarotkortets andra resa
#106 närmsta upplysta variant