# 12 Frid

Topp Klar
Botten Blå
Skakad Blå
Komplement Orrange
Chakra Halschakrat
Quintessence El Morya
Pomander Vit
Pomander Safirblå
Set Nya tidens barn
Tarot Den hängde
Frid i den nya tidsåldern

"Låt mej ta din hand och låt oss två dela friden i det himmelskt blå den kärlekens hand som välkomnar dej och sätter kungakronan på din hjässa"

Edna Holford har i sin dikt fångat det som Fridsflaskan handlar om. Här är det i symbolen som kröner det lilla gossebarnet, men det handlar mindre om det faktum att det är en pojkes flaska, och mer om att ge frid till den vildbasse som finns inom oss. Om att finna sin plats, och våga ta den.

Den kan balansera ett överaktivt barn, men om det finns minsta tillstymmelse till frustration eller ilska i energin är det bättre att använda den rosa varianten #11B 11

Inom Aurasoma representerar blå färg frid och stillhet. Det är också komplementet till det blå chakrats intellektuella och mentala rörelse.

En Initieringsflaska, och något som skänker klarhet inför det nya. En del av "barnen i den nya Eonen" och hjälper oss att se med klarhet på det som rör den nya tidens barn, också inom oss själva. Det är också den flaska man gärna ger ex. till ett barn som ska börja en ny klass, eller någon som ska bege sig ut på livets väg inför en ny, omtumlande och spännande resa - En inre resa!.

Uttrycken från högre instanser som kommer genom denna person, gör det bäst när det får ske i en trygg och intim miljö.
Blandad blir den El Morya #50 B 50 - tillit till att det blir som det blir och den högre viljan!
Den omvända (jämför tarotkortet den hängde) Kwan Yin, #60 B 60. Innehåller Maria energin och den milda energin från Kwan Yin, som hjälper och beskyddar oss inför nya starter.

Karakteristik
Låt ljuset lysa på Din kreativitet. Tillit till att allt ordnar sig. Väntar på att uppfyllas av sin auktoritet och få vägledning. Stilla.

Personlighet
Någon med klart tänkande och stor kreativitet. En självklar auktoritet, som agerar utifrån hjärtat och dess frid. Lätt att uttrycka känslor.

Gåvan
Någon som kan skänka näring och klarhet åt andra.

Utmaning
Att finna tillbaka till sin egen inre frid. Att tillåta tårar och gråt få komma ut. Att finna och acceptera den manliga sidan av sitt inre. Överkomma problem med autkoriteter.

Andlig nivå
Ger mod att leva sin andliga sanning. Initierar kontakt med den egna inre Andligheten, det Högre Jaget och Guider. Skänker en klar meditativ stillhet.

Mental nivå
Minskar egocentricitet och ger en känsla av gemenskap, oåtskillnad och närhet.

Emotionell nivå
Uppmuntrar till förlösande av djupa emotionella problem. Etablerar kontakt med den inre rösten. God vid arbete med beroende och medberoende.

Appliceras
Runt halschakrat.

Affirmation
Genom Frid får jag Ljus
Genom Ljus får jag Frid

Den Hängde - han inväntar rätt tillfälle. Han samarbetar med sitt öde, att han sitter fast just nu, men är på väg att släppa - när tiden är inne. Att streta emot kommer bara göra knutarna hårdare. Tillit till processen. Förändringar är på gång. Man är ovetande om vad som ska hända, och får bara bida sin tid. Får nya perspektiv när man är uppochned.
 

Livets träd
Stigen mellan 5 Geburah & 8 Hod
Jämför #90