# 106  Ärkeängeln Ratziel

Födelse 22 oktober 2007 kl 15:19
Shire Farm, Linconshire, UK
Topp Dimmig ljus oliv
Botten Dimmig ljus violett
Skakad  
Komplement  
Chakra Hjärt och Kronchakrat
Quintessence
Pomander  
Doft Lavendel
Set Ärkeängelset

Att vara i kontakt med sin inre kraft och kreativitet - sin inre frihet.

 Gåvan: En person med stark integritet som vet vad hon/han vill. Genom att vara i kontakt med den inre kraften upplever man frihet. Personen gör inget väsen av sig utan bara ”är” i stillhet och klarhet. Man accepterar det som är, har mycket space och kontakt med skönhet på alla plan. Lugn och ödmjuk.

Utmaningen: Att ej ge bort sin kraft, att förlösa bitterhet, lyssna inåt och förstå att alla svar finns i ditt eget hjärta.

Appliceras: På hjärtat och solar plexus

Affirmation: Jag har space, integritet, inre frid och frihet.

På Shire Farm i Linconshire finns de olika chakrana representerade i naturen. Vid det sjätte chakrat restes den 19 oktober en 3 meter hög obelix. Detta blev grunden till den senaste balansoljan inom Aura-Soma, då just en stående sten är en av symbolerna för Ärkeängeln Ratziel.

Ratziel är en alkemisk mästare som hjälper oss att transformera destruktiva mönster till inre rent guld - dvs själens djupa visdom. En sann flaska för inre andlig utveckling som också hjälper oss att bli medvetna om omständigheter beträffande gammal bitterhet, och vända den till insikt och personlig vinst - "the sweetness of spirit" - själens egen ljuva sötma.

Färgerna är ljus oliv och ljus violett - och de är båda 'misty' eller dimmiga. Mättade av en himmelsk dimma. Det symboliserar överlämnandet av det förgångnas bittra tårar till det som varit - och mötandet av det nya och den sötma som själen kommer möta där.

till På Hebreiska betyder Raziel (רזיאל) Guds Hemlighet och har starka kopplingar till Kabbalans mystik.

Ratziel är också den ärkeängel som kan hjälpa oss i vår personliga utveckling, genom att frigöra situationer som och omständigheter som hållit oss tillbaka. Ratziel kan ge oss kraft att till att bli en del av lösningen istället för tvärtom. Att uttrycka det som är nödvändigt och ge oss kraft att göra det som gagnar oss mest, och förlösa vårt karma.

Flaskan hjälper oss att komma mer i kontakt med vår inre kraft och hjälper oss att ta steg framåt i situationer där vi brukar hålla tillbaka. Ratziel hjälper oss att göra det rätta och att uttrycka det som är nödvändigt samt att förstå vår egen roll i förlösningen av karma.

Doften är intensiv, varm och förflyttar omedelbart användaren till en väg framåt mellan citruslundar och vilolettgröna lavendelfält... Kanske fälten i södra Frankrike, där också trubadurerna hade något av sin storhetstid. Jämför #21B 21 och #38B 38.

Jämför med andra balansoljor

B 99 #99 Ärkeängeln Zadkiel - Relaterad färg
B 38 #38 Trubadurflaska II - Relaterad färg
B 21 #21 Ny början för kärleken - Relaterad färg