Kwan yin
Hon som känner världens gråt

Kwan Yin har många namn, beroende på vilken del av världen man befinner sig i. Men gemensamt för dem alla är att de handlar om Den stora Barmhärtighetens Gudinna; Hon som känner världens gråt. I vår del av världen är hon inte till närmelsevis lika känd som hon är i öster, där hon är motsvarigheten till Kristendomens Jungfru Maria, Hinduismems Shakti och Egyptens Isis; ett sant Budhistiskt Helgon och den kvinnliga motsvarigheten till Dalai Lama.

Berättelserna kring Kwan Yin är många, och skiftande, men den som jag känner mest för är den där det berättas om Prinsessan Kwan Yin. Hon hade beslutat sig för att gå i kloster istället för att gifta sig, vilket förargade hennes far till den milda grad att han lät döda henne. När hon dött och skulle fortsätta till Nirvana, hörde hon hur någon nere på jorden grät, och det skar så i hennes hjärta. Där och då svor Kwan Yin att hon skulle stanna på jorden och bota och hela allt lidande. Och först när den dag kom då ingen människa på jorden längre led och den sista människan äntrade Nirvana, skulle hon följa med.

Kwan Yins kraft är lätt att åkalla och invokera, om man känner sig öppen för att ta emot den. Först och främst finns hon ju på flera olika sätt representerad inom AuraSoma. Men att bara använda hennes namn som mantra är enormt kraftfullt bara i sig. Hon är vattnets och fertilitetens Gudinna samtidigt som hon skänker stor tillfredställelse till de som väljer ex. andlighet framför barn. Hon blidkar dödens egg i mörka stunder, och som beskyddare av hemmet kan Du vila i att hon, när Du så önskar, bringar lugn och harmoni där.

Kwan Yin inom Aura Soma