Healing
Universell kraft att läka
 

Healing är något av det mest naturliga som finns. Det är pappan som blåser på barnet som skrubbat knät. Det är den varma kramen kring en ledsen vän. Det är dottern som håller sin åldrande mammas hand. Varje tanke som skickas med kärlek är helande, och varje klapp och kram som ges med hjärtat är healing.

Healing kan också vara en behandling hos en healer. Reikihealing, Aura Soma healing, vit tids healing, kristallhealing, pendelhealing, färghealing, chakrabalansering, handpåläggning eller något annat. Det finns många olika varianter och man får själv finna fram till det som passar en själv bäst.

Gemensamt för all healing är att hela människan behandlas, och att varje behandling är unik. Tillsammans med terapeuten bestämmer man vad som vill uppnås och ingenting ”tvingas” på någon.. Den som helar är redskapet som mottagaren kan använda för att må bättre, och det är alltid  mottagaren som bestämmer vad som ska hända och hur fort man ska gå fram.

Healing arbetar på alla nivåer, fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt och öppnar för att din kropp ska få chans att harmonisera med själen. Ibland känner man av energierna redan under healingen som ett välbehag som sakta sprider sig i kroppen, som en strålande värme eller ett pirr under huden, och ibland känns inget alls under själva sessionen. Men oavsett om man känner energierna eller inte så kan man vara övertygad om att behandlingen gör nytta om både healer och mottagare vet vad de gör och har samma mål med behandlingen.

Även om healingen kan vara kraftfull är det mycket subtila energier så man gör gott i att låta behandlingen ta lite tid. Healingen ska hjälpa kroppen att hjälpa sig själv, och det är inte alltid som det går att läka i en handvändning. Efter ett par behandlingar kan du förhoppningsvis märka att din attityd och dina tankar kring det ni healar blir mer positiva, gör dig mer utåtriktad och stärker tron på dig själv. Samtidigt som det hjälper dig att utvecklas som människa och få en positiv syn på livet. Smärtor minskas och motståndskraften, både den psykiska och fysiska, blir starkare. 

Mirakel
Allt levande går att påverka och i olika utsträckning hela med tankens kraft. Människor djur och växter, men också tankar, situationer och relationer då ju de är lika levande som vi själva. Det kan vara en fysisk skada eller ett psykiskt problem. Det kan vara en emotionell obalans eller förberedelse inför ett viktigt möte med en annan människa.

Precis som med mycket annat tror jag att det är viktigt att man ger healingen en chans att verka – att man för ett ögonblick tillåter sig själv att tro på att mirakel verkligen kan ske. Å ena sidan är det svårt att alltid garantera ett visst resultat efter en healing - å andra sidan - Varför förvänta sig något annat än mirakel i sitt liv?! 

Healing med Kristaller
Kristall healing är en av de mest avancerade och effektivaste metoderna för att rena auran, lösa upp gamla obalanser, låta personen hitta tillbaka till sin egen kraft och livsdröm. Stenarna gör sitt jobb oavsett om Du tror på dem eller inte men bäst resultat får Du såklart om Du jobbar tillsammans med dem. Healingen kan vara allt från en legitimerad kristallterapeut som ger starka behandlingar till att bara ha en renande beskyddande ametist i fickan eller en kärleksfull rosenkvarts under sängen.

Healing med Pendel
Denna metod är egentligen en metod jag har lärt av min mamma. Hon använder pendeln till att dels undersöka om mediciner, mat, morgontidningen, växter etc. är laddade med negativ energi och använder sedan sin pendel för att frigöra dessa energier eller omvandla dem till energier som gagnar henne bättre.
Personligen använder jag inte så ofta pendel metoden på saker - men det beror inte på att det inte är en fantastiskt tydlig och bra metod - utan snarare mer på att jag istället använder mina händer. Vid Personhealing däremot kan jag ofta använda pendel. Då använder jag olika pendlar av olika material och med olika laddning för olika ändamål, så som chakra-balansering, andekontakt eller frigörande och upplösande av blockeringar. Vid rening av hus eller mätning av destruktiva energier på platser använder jag också pendlar.

Distanshealing
Healing behöver inte ske bara genom handpåläggning eller på klassiskt sätt med en patient på en brits. Eftersom healingen är så subtil, verkar genom våra olika eterkroppar och kan röra sej fritt i Universum kan vi också påverka varandra och ge healing på avstånd. Jag tror dessutom att vi är mer sammanlänkade med varandra här på jorden än vad vi till vardags tänker på, och på samma sätt är möjligt att nå fram till varandra på olika helt enkelt med hjälp av tankens kraft. 

Alla har någon gång varit med om att man tänkt på en person och i samma ögonblick ringer den, eller man funderar på att köpa något och ögonblickligen dimper det ner en reklam om det etc. listan på liknande 'fenomen' kan göras lång. Detta tror jag är prov på en denna ickefysisk kontakt med den andra verklighet som sammanlänkar oss och som vi alla spontant uppfattar med jämna mellanrum. På Universums synkronicitet.

Distanshealing kan också, om vi låter oss själva accepterar att den linjära tiden egentligen verkligen är en konstruktion, sändas till situationer och händelser både tillbaka i tiden eller framåt. T.ex. kan man sända healing till en konflikt man haft med någon för att ge mer kraft åt tillgivningsprocessen. Eller så kan man sända healing till en situation som ligger i framtiden och som är viktigt att man är så energifylld som möjligt vid - en arbetsintervju, ett läkarbesök, ett bröllop etc.

Vid en distanshealing behöver du egentligen inte göra något alls annat än att koncentrera dej på att uppleva den andliga kontakt som sammankopplar oss. Ju mer medveten du själv är om att det händer, desto häftigare och effektivare kommer det också bli för dej.
Det ideala är förståss om du tar dej en stunds stillhet, slappnar av och själv är med och visualiserar det helande ljust omkring dej - och njuter av att de kommer till dej inte bara inifrån, utan också utifrån. 

Konstigare än så är det inte.

Vetenskapliga tester
Bernard Grad, professor i psykiatri vid McGill-universitetet i Kanada, har gjort mycket omtalade healingförsök. Bland annat lät han en healer behandla möss som getts sår på ryggen, dock utan att beröra dem, eftersom beröring kan påverka läkningsprocessen. Det är vidrigt med djurförsöken, men intressant att konstatera att de möss som fick behandling av healern tillfrisknade som grupp genomsnittligt snabbare än de som inte fick någon behandling.

I ett annat omtalat försök planterade Grad kornfrö i krukor med jord. Alla krukor fick vatten från flaskor med enprocentig saltlösning. Vissa flaskor fick behandling av en healer som höll dem i 30 minuter. De plantor som fick vatten från de behandlade flaskorna växte klart snabbare, blev högre och tyngre än övriga. En experimentell fördel med denna uppläggning är att effekten inte syns i lösningarna utan hos plantorna, som healern aldrig kommer i kontakt med. Dessutom tycks healerns behandling påverka själva saltlösningen på ett sätt som kan mätas.

Om nu, som det synes, healing verkligen är en realitet, så borde påverkan ske på någon grundläggande biologisk och kemisk nivå. Empirikern borde bli glad för att veta att man vid vetenskapliga försök med healing har påvisat starka ökningar bl.a. av aktiviteten hos det mänskliga enzymet trypsin. I samma anda har man också konstaterat healingens förmåga att påverka elektrisk aktivitet i plantors blad, utvecklingen av koldioxid i en jästkultur och jäsningen i jäst. I ett försök fann man att svampkulturer växte snabbare med psykokinetisk påverkan. Forskare har fått positiva resultat, även när healern inte varit i laboratoriet utan en bit därifrån - alltså en form av distanshealing.
I försök som gjorts med psykokinesi har man kunnat reaktivera enzymer, påverka hemoglobinhalten i blod hos människan och öka vattnets förmåga att suga upp infrarött Ijus.

Dessa resultat har bekräftats vid flera olika laboratorier och fram till idag har man gjort hundra- och åter hundratals kontrollerade studier av healing. Mer än hälften av dessa uppvisar signifikanta effekter på enzymer, celler i laboratoriekulturer, bakterier, jäst, växter, djur och människor. Mer än ett dussin av dessa är doktors- eller mastersavhandlingar, några av dem vid framstående universitet. 

Den kända forskarn Masaru Emoto har studerat hur vattens isbildning blir annorlunda efter att det påverkats bl.a. av healing. Jag vill inte förenkla hans djupgående vetenskap genom att försöka mej på att förklara den, utan konstaterar bara att det verkar fungera. Precis som ex Aura Somas färgessencer och Bachdroppar kan påverka vatten, kan också bön och healing göra det. Betänk sedan att vi till mesta del består av vatten...

Men. För mej är alla dessa forskningsresultat ointressanta, och det enda som betyder något är huruvida healing kan hjälpa oss alla att må lite bättre och medverka till att jorden blir en lite ljusare plats att leva på.