Vanliga frågor och svar om Dr Bach´s Blomsterdroppar

Botar blomsterdropparna fysiska sjukdomar?

Blomstedropparna arbetar inte med symtombehandling, så som ex den västerländska medicinen. Dropparna arbetar istället med de bakomliggande orsakerna till varför sjukdomen uppkommer. På så sätt läker de sjukdomar, men på ett med själen integrerat sätt, som vi kanske inte är lika vana vid idag.
Att blanda blomsterdropparna i krämer eller oljor för att använda på olika hudåkommor är ofta väldigt bra, och förhöjer energin på behandlingen. Likaså att massera in om Du har värk, droppa dem i badet eller lägga de i en kompress runt en stukad led etc.
Följ Din egen inre känsla! Kom ihåg att det aldrig finns några bieffekter av blomsterdropparna, och att Du kan kombinera dem med vilka andra mediciner som helst, då de ju inte arbetar (eller krockar med andra mediciner som gör det) med symtomen, utan går djupare än så.

Är inte bara Blomsterdropparna placeboeffekt?

Hur och på vilket sätt Blomsterdropparna verkar, tycker jag inte är lika intressant som att de faktiskt fungerar!
De facto är att de med stor framgång fungerar på både barn och djur som inte har en medvetenhet om vilken effekt som eftersöks. Men när vuxna, medvetna människor använder dropparna tror jag det är bra att göra det med en tanke om vad De betyder, och vad man vill uppnå. Och det klart att då mitt eget sinne påverkar och arbetar mot mina mål. Precis som med vilken annan medicinering som helst...!

Hur ska jag förvara min flaska?

Flaskan innehåller Konjak så att hållbarheten är lång. Mycket lång. Om Du, av någon anledning, har en flaska som är blandad utan konjak utan bara källvatten är hållbarheten dock betydligt kortare, ca någon månad.

Kan jag dela min flaska med någon, eller är den strikt personlig?

Självklart kan Du dela Din flaska med andra, om De känner att de behöver samma energier som Du. Räddningsflaskan har jag alltid med mej, och droppar i vissa situationer åt både höger och vänster. Så använd Dina droppar, slösa och njut - det finns inga biverkningar!

Hur länge kan jag använda blomsterdropparna?

Du kan använda dropparna så mycket och så länge Du vill, det finns inga som helst bieffekter av dem.

När kommer effekten?

Det är så individuellt hur man svarar på blomsterdropparna. Vissa har en starkt initaleffekt som sedan avtar, medan andra har en stegrande effekt. Eftersom vi alla är olika, och blomsterdropparna tar fram helheten och storheten i oss själva, ser effekterna lita olika ut som vi människor gör!
Lita på Din intuition. Ibland vill man använda flaskan mycket, ibland lite. Ibland vill man plocka fram en gammal flaska, ibland vill man ha en ny efter bara en dag. Du kommer också märka att efter någon vecka kan Du, med vissa flaskor, börja glömma bort dem och missa att ta Dina droppar. Då är det helt rätt - Din kropp och Ditt Högre Jag vet alltid bäst. Lyssna inåt, och följ det som hjärtat säger åt Dej att göra!

Kan jag utveckla ett beroende?

Det finns ingen som helst risk att utveckla ett fysiskt beroende av blomsterdropparna.

Vilka är bieffekterna av Blomsterdropparna?

Det finns inga som helst bieffekter av att använda blomsterdropparna.

Varför innehåller blomsterdroppar alkohol, och finns det något alternativ om man vill undvika alkohol.

Alkoholen, en ekologisk konjak, fungerar både som bärare av energien och som konservator för medlet, så att det ska hålla länge. Men eftersom Du bara använder några droppar i ett glas vatten så blir alkoholhalten så låg att den inte ens är mätbar. Så det är ur denna synvinkel inga problem att ge bomsterdropparna, ens till barn.
Vill man däremot, av någon anledning, inte ens ha denna försummbara mängd alkohol kan man använda vinäger som konservator. Då säger Du bara det till Din Blomsterterapeut så är det inga problem. Detta kan dock, den lilla mängden till trotts, ge en lite frän smak.

Kan jag överdosera Blomsterdropparna?

Nej, det går inte att överdosera blomsterdropparna. Däremot finns det ingen anledning att hälla i sej en hel flaska vid ett o samma tillfälle.

Kan jag ta Blomsterdopparna när jag är gravid, eller när jag ammar.

Utan problem - tvärtom tror jag det är bra att fortsätta arbeta med dropparna, och med sig själv, också under dessa rpocesser. Jag vet många som haft fantastiska effekter av Rescue Remedy vid förlossningar.
Alkoholhalten är, som jag beskriver här, med två droppar i ett glas så liten att den inte är mätbar så det finns inget att oroa sig för. Och upplever Du ändå ett obehag av någon anledning, kan Du få en blandning helt utan akohol.

Kan jag kombinera blomsterdropparna med traditionella läkemedel?

Du kan utan risk kombinera Blomsterdropparna med alla Dina vanliga läkemedel. Du komma säkert att uppleva hur Blomsterdropparna faktiskt kompletterar genom att arbeta också på en annan nivå än den traditionella medicineringen. Däremot ska Du aldrig byta ut de läkemedel Du fått av en läkare mot Blomsterdroppar.

Jag äter flera olika naturmedel, kan jag kombinera dem med blomsterdropparna?

Det är fullständigt riskfritt, och till och med ett bra komplement till dessa. Blomsterdropparna förtar aldrig effekten av några andra naturmedel, de förstärker bara!

Min fågel är rädd för vissa människor, kan Blomsterdroppana hjälpa?

Blomsterdropparna fungerar utmärkt på djur. Deras öppna sinne och ovetskap om dropparnas effekter gör att de inte kan framkalla effekter, utan bara spontant reagera på dess energier - och man får nästan uteslutande fantastiskt positiva resultat. Hundar som är rädda för smällare, ilskna katter, aggressiva hästar. Vid veterinärbesök, miljöombyte, sjukdom, stress... Och inte heller här finns det några som helst bieffekter!

Kan jag använda blomsterdropparna på något annat sätt?

Absolut. En av de vanligaste sätten är att använda dem på växter; att blanda i några droppar i vattnet när Du vattnar Dina blommor. Växterna reagerar spontant och väldigt positivt på energierna. Använd dem vid omplantering, ohyra, sjukdom - eller bara för att pigga upp och göra Dina växter glada!
Vidare kan Du använda dropparna helt utefter Ditt hjärta och behag.

När kan jag använda Rescue Remedy?

Den fantastiska Rescue Remedy kan Du alltid använda. När Du vill. Tandläkarbesök, offentligt tal, upprörande samtal, arbetsintervju, resa, bröllopsnervositet, graviditet och förlossning, tenta eller skrivning, tandvärk, bråk, brännskada, stukad fot, läkarbesök, regression, baksmälla... Både för att bygga upp energin dagen innan då man förbereder sig för något viktigt, för att lugna ner Dej sekunderna innan och under och för att komma tillbaka efteråt.
Jag går aldrig hemifrån utan den!
Läs mer om Rescue Remedy här!
 

Hem till Andra Sidan