IMPATIENS
Balsamin (Impatience glandulifera)

Den första av de 12 helarna, tillverkad genom solmetoden
och såg ljuset första gången i september 1928

En av de fem blommorna i Rescue Remedy
Förmågan att behålla lugnet.

Potential: Tålamod, tolerans med dem som har ett annat tempo än Du själv. Behagfullhet. De rusar inte längre iväg i allt de gör utan har lärt sig att fatta beslut som inte är förhastade. Den egna intuitionen kan ge dem vägledning när de ger sig tid att lyssna till den.

Nyckel och utmaning: Otålighet, inre spänningar, förhastade reaktioner, irritation och frustration.

Övrigt: Människor som gör allt mycket snabbt och som lätt blir irriterade på att andra inte håller samma tempo. Benägenhet att råka ut för olyckor trots sina snabba reaktioner. Stora spänningar och frustration. Deras höga tempo gör att de har lätt för att bränna ut sig.

Impatiensmänniskor kan vara grymma både mot sig själva och andra, för att de har någon form av smärta i sitt hjärta, eller för att de har dragits ur sitt eget tempo genom ex. samhällets påverkan eller uppväxt. Denna, hjärtats smärta, kan i sin tur bli ex. fibromyalgi eller artrit.

Affirmation: ”Jag övar mig i tålamod och släpper alla spänningar och frustrationer.”

"För dem som är kvicktänkta och snabba i handling. De vill att allt ska ske utan tvekan och dröjsmål. Då de blir sjuka vill de ha ett snabbt tillfrisknande. De har föga tålamod med människor som är långsamma till sin läggning, eftersom de anser detta vara fel och slöseri med tid. De försöker få dessa människor att fungera mer effektivt på alla områden. De föredrar oftast att arbeta och tänka ensamma så att de kan göra allt i sin egen takt.”
(Citat Dr. Bach)

Hem