AGRIMONY
Åkermönja (Agrimonia euopatoria)

En av de 12 helarna, tillverkad genom solmetoden
och såg ljuset första gången i augusti 1930

Potential: Undertryckta och blockerade känslor löses upp och de når en frid i sitt inre som leder till äkta livsglädje. Förmåga att konfrontera det som stör. Uppvisande av äkta glädje. Att våga inse att man är känslig, och acceptera och leva med det, på ett konstruktivt sätt. De har lärt sig att integrera och lära av sina erfarenheter, även de smärtsamma

Nyckel och utmaning: Förträngning av smärta och oro bakom en bekymmerslös fasad.

Övrigt: Rastlösa personer som dövar inre lidande med alkohol, arbete, sex eller andra beroenden.. Det är människor som på ytan verkar gladlynta och sorglösa men som bakom fasaden bär på oro och smärta. De undviker på alla sätt konfrontationer med andra och avslöjar inget om sina problem utan visar hela tiden upp en glättig yta. Ofta söker de andras sällskap för att slippa tänka på sina problem. Ett vanligt symptom hos män som tidigt fick lära sig att det är ett tecken på svaghet att visa känslor.

Bra för de som har hudproblem, då det är något som måste få utlopp och dess enda väg till slut kan vara huden.

Den klassiska gråtande Clownen, är Agrimony. Detta är också  en av Dr Bach´s egna personremedies.

Agrimony med WaterViolett för de som har svårt interagera med andra människor.

Affirmation: “Jag har funnit en inre frid som ingen eller inget kan rubba.”

“Glada, jovialiska och humoristiska individer som älskar frid och bekymras av argumentering och gräl. De är villiga att göra stora uppoffringar för att undvika bråk och konflikter. Även om de vanligtvis är bekymrade, rastlösa till sinne och kropp och plågas av detta, döljer de sina bekymmer bakom en humoristisk attityd och ett sorglöst yttre. De betraktas som bra vänner att känna. Ofta är de omåttliga med alkohol och droger, vilka de använder som stimulans för att kunna orka med att bära sina prövningar med ett glatt lynne.”
(Citat Dr. Bach)

Hem