Arbete 

Den som är arbetslös och vill ha ett arbete kan börja arbeta om 30 sekunder! Det enda lilla hinder som många fortfarande har kvar att komma över är att arbete måste se ut på ett visst sätt.

Frigör dej från dessa tvångstankar - och skapa på så sätt allt det arbete du vill ha och få av det all den ekonomiska ersättning och andliga glädje du någonsin kunnat drömma om!

Återigen säger jag dej att vara det arbete du vill vara. Utför det redan nu. Vänta inte på att någon annan ska ta initiativ eller erbjuda dej en massa pengar för det. Gör det bara på ditt eget initiativ och se hur bekräftelsen och pengarna kommer i takt med att du vet att värdera det du gör!

Vill du börja arbeta, stäng genast denna sida - och börja arbeta!

När du gör det du vill ÄR du redan det du vill göra. Och när du tydligt visar detta för världen kan allt och alla som finns runt omkring dej hjälpa dej att uppfylla din dröm och förverkliga dina visioner. Tveka alltså inte att tala om för världen vad du är. Skäms inte för att du är konstnär, vårdare eller pilot bara för att du inte har de ”rätta” papperna eller an fast anställning som just detta än. Uttryck det du är på så många och varierade sätt du kan komma på, så att du hjälper Universum, och alla de människor som finns runt omkring dej, att förverkliga dina mål. 

Att bli anställd av en arbetsgivare som dikterat villkoren, gå till arbetet ett visst antal timmar varje dag och sedan i slutet av varje månad få en löneinbetalning passa en del - men långt ifrån alla.

Om du har det och vill ha det - Njut det. Älska det och gläd dej varje dag du går till arbetet!

Om du har det och inte vill ha det - förändra det. Gör något nytt av ditt arbete. Det handlar inte bara om att omförhandla din arbetsbeskrivning eller liknande. Det handlar också om att gå till det arbete man har med en känsla av att men verkligen gör något stimulerande och meningsfullt.

En vän till mej arbetade med att skruva fast dörrar på ett löpande band, och vantrivdes väldeliga med det. Men istället för att fortsätta vara missnöjd valde han att leva det arbetet precis så fullt av energi och lust som om han älskade det. Till varje skruv, till varje dörr, till varje person på golvet, till hela arbetsplatsen som sådan och till vägen dit om morgonen började han att Älska det! Han skickade ljus, kärlek och energi till varje liten mutter, till varje händelse och till varje sekund han var på arbetet. Behöver jag säga att det inte dröjde många veckor innan hans arbetsuppgifter förändrades fullständigt! Hans kärlek till jobbet fick honom att njuta mer, vilket fick honom att få uppmärksamhet för den lust med vilken han genomförde arbetet - och idag är han delägare i det företag som han en dag bestämde sig för att älska och göra till sitt

Om du inte har denna form av arbete men gärna vill arbeta - Börja arbeta.

Anställning kommer om du vet det, och vilar i att det kommer!
Pengar kommer om du vet det, och vilar i att det kommer!
Uppgifter kommer om du vet det,  och vilar i att det kommer!

Men initiativet och lusten kommer först - och det kommer från dej!

Börja helt enkelt arbeta med det du vill göra.

Vill du bli arkitekt - börja rita hus och bekymra dej inte idag om hur eller när de ska byggas.

Vill du bli musiker - börja spela eller sjunga med lust och hjärta idag och bekymra dej inte om när eller hur det ska framföras.

Vill du bli författare - börja skriva idag och bekymra dej inte om hur du ska bli publicerad eller utgiven.

Är du läkare, stadsminister eller ballettdansös men ännu inte fullt ut verkar och agerar som det så är det inte på något sätt för sent. Hur gammal du än är, vilka utbildningar du än fattas eller vilka förutsättningar du än upplever dej sakna. Trotts allt är allt möjligt, och tvivlar du det minsta så titta på vilken livsbejakande dokumentär på TV som helst om de som ex. pga fysiska handikapp tvingats övervinna sina uppsatta begränsningar. De är inte mer mirakulösa eller fantastiska än vad du och jag är - de har bara på olika sätt tvingats ge upp tanken om att de inte skulle vara det.

Det finns aldrig bara en väg fram till ett mål, och ju större vi vågar inse att vi själva är, desto fler av dessa vägar ser vi att vi kan ta. Vägen mot läkare är inte alltid maxbetyg, in på läkarlinjen för att många år, hårda studier och lång praktik senare själv få titulera sig det. Det är En väg, en väg som många väljer att ta, men långt ifrån den enda.

Vägen mot ex stadsminister är inte lika statiskt utstolpad och kan därför tyckas vara lättare att ”improvisera” fram längs sina egna stigar. Och ju klarare ditt mål är, desto lättare blir det för oss runtomkring dej att hjälpa dej nå fram till det. Har du en dröm om att bli stadsminister, men aldrig talat om den för någon, aldrig gett uttryck för den eller verkat i riktning mot den så är det inte så lätt för oss runtomkring dej att alltid behandla dej som det och hjälpa dej mot ditt mål.

Och bara för att en traditionell ballettdansös går i pension i 40-årsåldern innebär inte det att du kan starta din karriär vid 60. Det kan tyckas vara många som har svårt att se dej som en premärdansare i Sylfiden, men då är det de som har ett problem, och låt aldrig det bli ditt problem. Låt inte någons snäva bild av hur deras verklighet ska se ut sätta ramarna för din värld. Är du ballettdansös men ännu inte satt fart? Ring och beställ en danslektion, Idag. Tala om din dröm för någon, idag. Börja koreografera ditt första solo, Idag. Ta kontakt med någon annan ballettdansös, Idag. Hyr en video med din favoritbalett och börja studera den, Idag. börja ta hand om din kropp som en ballerina, Idag. Inte imorgon, nästa vecka, om ett år eller om ett liv. Börja Idag. Börja nu.

Lägg ner Din energi på det Du vill nå
Ju mer energi du lägger ner på det idag, desto mer kommer komma tillbaka till dej imorgon. Ju starkare den lust du lägger ner är, desto större blir den glädje som också kommer tillbaka till dej. ju fler du talar om det för idag, desto fler kan hjälpa dej fram imorgon. Njut av ditt beslut. Njut av din resa, och njut av att varje dag komma lite närmare ditt mål!

Många gånger stoppar vi oss själva i vår kreativitet just för att vi har bestämt oss för att den måste se ut på ett visst sätt, och då begränsar vi vårt uttryck! Arbete idag betyder bara i undantagsfall livstidsanställning, fast lön och anställningstrygghet.

Livstidsarbetet kommer inifrån genom att du arbetar med något som du brinner för, något som du har lust för i ditt liv här och nu!

Fast lön kommer genom känslan av att du alltid har tillräckligt. I vilan och förvissningen om att ditt arbete genererar de pengar du vill att det ska generera - utan att kontrollera formen för det, varifrån pengarna kommer eller att det arbete du utför för att få dem måste se ut eller verka på att visst sätt!

Anställningstrygghet kommer genom känslan av en inre trygghet som kommer ifrån att du njuter och älskar det arbete du utför - var, hur eller när du än utför det, så länge du utför det för att det är något du brinner för och upplever stimulerande och viktigt!

Strunta en liten stund i hur återgäldningen till dej ska komma - och njut av uttrycket istället.

Det är så jag gör nu…

Denna sekund sitter jag på ett hotelrum i Oslo och skriver dessa rader. Jag vet inte hur eller när de ska bli utgivna, men uppenbarligen är de det, då du ju läser detta just nu…

Min enda uppgift här och nu är att njuta - och att veta att jag verkligen är författare. Om jag vet det så är jag ju det…

Att vara eller inte vara - det är frågan 

hem